Travertenler, görsel güzelliğinin yanı sıra suyunun şifalı olduğuna inanlar tarafından ilgi görüyor

İLÇELER 02.09.2020 - 13:37, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Travertenler, görsel güzelliğinin yanı sıra suyunun şifalı olduğuna inanlar tarafından ilgi görüyor

Erzurumsonhaber / Erzurum- Erzurum'un Oltu ilçesine bağlı Aşağı Kumlu Mahallesi’ndeki travertenler, görsel güzelliğinin yanı sıra suyunun şifalı olduğuna inanlar tarafından ilgi görüyor.      Pamukkale'yi andıran görüntüsüyle dikkat çeken travertenlerdeki suyun, egzama ve mantara iyi geldiğine inanlar da sık sık bölgeyi ziyaret ediyor.    Dr. İbrahim Hakkı Ekinci, “Yöremiz volkanik bir  bölgedir. Burada yaygın faylar var bu faylardan mineralli sular çıkmaktadır. Bu sular bu bölgede şifa olarak kullanılıyor. İçenler böbrekler iyi geldiğini egzama hastalığına iyi geldiği yöre halkı tarafından söylenmekte.  İçimi de gayet güzel, fakat suyun genel analizini yaptırarak bilgilendirilmesi lazım” dedi.    Aşağı Kumlu Mahallesi sakinlerinden Yaşar Gösel ise, “Yazın buraya geliyoruz. Köyümüzün sınırları içerisinde güzel bir yer. Su sodayı andırıyor tuzlu acımsı bir su. Muhtemelen böbrek hastalıklarına idrar yollarına cilt hastalıklarına da iyi geliyor. Zaman zaman dışarıdan gelen arkadaşlarımızı getirip burayı gezdiriyoruz. Diğer vatandaşlarımızın da gelip görmelerinde fayda var. Buyursunlar gelsinler kendilerini buralara getirir gezdiririz ağırlarız” dedi. 

Erzurumsonhaber / Erzurum- Erzurum'un Oltu ilçesine bağlı Aşağı Kumlu Mahallesi’ndeki travertenler, görsel güzelliğinin yanı sıra suyunun şifalı olduğuna inanlar tarafından ilgi görüyor.   


  Pamukkale'yi andıran görüntüsüyle dikkat çeken travertenlerdeki suyun, egzama ve mantara iyi geldiğine inanlar da sık sık bölgeyi ziyaret ediyor. 


  Dr. İbrahim Hakkı Ekinci, “Yöremiz volkanik bir  bölgedir. Burada yaygın faylar var bu faylardan mineralli sular çıkmaktadır. Bu sular bu bölgede şifa olarak kullanılıyor. İçenler böbrekler iyi geldiğini egzama hastalığına iyi geldiği yöre halkı tarafından söylenmekte.  İçimi de gayet güzel, fakat suyun genel analizini yaptırarak bilgilendirilmesi lazım” dedi. 


  Aşağı Kumlu Mahallesi sakinlerinden Yaşar Gösel ise, “Yazın buraya geliyoruz. Köyümüzün sınırları içerisinde güzel bir yer. Su sodayı andırıyor tuzlu acımsı bir su. Muhtemelen böbrek hastalıklarına idrar yollarına cilt hastalıklarına da iyi geliyor. Zaman zaman dışarıdan gelen arkadaşlarımızı getirip burayı gezdiriyoruz. Diğer vatandaşlarımızın da gelip görmelerinde fayda var. Buyursunlar gelsinler kendilerini buralara getirir gezdiririz ağırlarız” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.