Yağmur suları artık Erzurum için çile olmayacak

ERZURUM 02.06.2021 - 11:24, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

Yağmur suları artık Erzurum için çile olmayacak

Erzurumsonhaber / Erzurum -  Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından elverişsiz hava şartları sonucu oluşan taşkın, sel ve kanalizasyon hatlarının yoğunluğunu engellemek için yağmur suyu ana kollektör hattı inşa ediliyor.      Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Şükrüpaşa Mahallesi'ne yağmur suyu ana kollektör hattı yapılıyor. 1.5 kilometreyi kapsayan hat elverişsiz hava şartları sonucu oluşan taşkın, sel ve kanalizasyon hatlarının yoğunluğunu engellemek için Avrupa standartları gözetilerek inşa ediliyor.    3x3 ebadındaki bakslardan oluşan hat ayrıca Kombina, Yeni Mahalle, Kurt Deresi ve Terminal Caddesi’ndeki 3 kilometrelik şebeke hatlarındaki kılcal denilen hatları da Şükrüpaşa’ya bağlayacak. Böylelikle bu çalışmayla kent altyapısının kalitesinin arttırılması da hedefleniyor.    Çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kanalların yağmur sularının çekilmesinde büyük kolaylık sağlayacağını ifade ederek, “Başka şehirlerde örneğine rastlıyoruz yağmur yağdığı zaman yollar sudan geçilmiyor. Biz belediye olarak bu tür sıkıntıları yaşamamak adına bu tür kanalları inşa ediyoruz. Bu kanallar olmayınca yağmur suları kanalizasyon kanallarına girerek onların dışarı çıkmasına sebep oluyorlar. Bu yüzden yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Mahallemize hayırlı olmasını diliyorum. Altyapı pahalı bir yatırım. Bütün mahallerin içme ve kanalizasyon yapıları yenileniyor” dedi. 

Erzurumsonhaber / Erzurum -  Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından elverişsiz hava şartları sonucu oluşan taşkın, sel ve kanalizasyon hatlarının yoğunluğunu engellemek için yağmur suyu ana kollektör hattı inşa ediliyor.   


  Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Şükrüpaşa Mahallesi'ne yağmur suyu ana kollektör hattı yapılıyor. 1.5 kilometreyi kapsayan hat elverişsiz hava şartları sonucu oluşan taşkın, sel ve kanalizasyon hatlarının yoğunluğunu engellemek için Avrupa standartları gözetilerek inşa ediliyor. 


  3x3 ebadındaki bakslardan oluşan hat ayrıca Kombina, Yeni Mahalle, Kurt Deresi ve Terminal Caddesi’ndeki 3 kilometrelik şebeke hatlarındaki kılcal denilen hatları da Şükrüpaşa’ya bağlayacak. Böylelikle bu çalışmayla kent altyapısının kalitesinin arttırılması da hedefleniyor. 


  Çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kanalların yağmur sularının çekilmesinde büyük kolaylık sağlayacağını ifade ederek, “Başka şehirlerde örneğine rastlıyoruz yağmur yağdığı zaman yollar sudan geçilmiyor. Biz belediye olarak bu tür sıkıntıları yaşamamak adına bu tür kanalları inşa ediyoruz. Bu kanallar olmayınca yağmur suları kanalizasyon kanallarına girerek onların dışarı çıkmasına sebep oluyorlar. Bu yüzden yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Mahallemize hayırlı olmasını diliyorum. Altyapı pahalı bir yatırım. Bütün mahallerin içme ve kanalizasyon yapıları yenileniyor” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.