Aslı BÜYÜKKOÇ
Köşe Yazarı
Aslı BÜYÜKKOÇ
 

Yaz Sonu Cilt lekeleri Sorunsalı

Erzurumsonhaber / Erzurum - Hepimizin en büyük korkularından biri şüphesiz ki cilt lekelenmeleri .Bütün bir yılın yorgunluğunu üzerimizden atmak, dinlenmek ve yeniden canlanmak için bir çoğumuz yaz tatiline çıktık kafa dinleyelim, denizin, kumun ve güneşin tadını çıkaralım derken yaz aylarının cildimizde ve vücudumuzda oluşturduğu zararlı etkileri de unutmamak lazım. Peki cilt lekesi nedir nasıl oluşur ve hangi besin desteği cilt lekelenmelerinin azaltılmasına yardımcı olur ? Hadi gelin beraber bakalım.     Leke cildimize renk kazandıran melain hücrelerinin fazla sentezlenmesi sonucu ortaya çıkar. Deride pigment (leke) oluşumu inflamasyon(İltihap), güneşe maruz kalma genetik hormonal ve diğer bir çok faktörün etkisi ile meydana gelen kompleks bir olaydır. Sentezlenen melanin derinin üst tabakasındaki hücrelere taşınır ve bu hücrelerin dökülmesi ile sentezlenen melanin de atılır. Ama melanin sentezi sürekli devam ettiği için derideki renk artışı kalıcıdır. Deride leke oluşumu ile giden hastalıkların tedavisinde öncelikle melaninin oluşumu engellenmelidir. İşte tam bu noktada Cold Press yöntemi ile üretimi yapılmış Kayısı Çekirdeği Yağını önerebilirim.Çünkü Kayısı Çekirdeği Yağı melanin biyosentezinde tirozinaz enzimini inhibe ederek hiperpigmentasyonun düzenlenmesinde rol oynar. İşin aslını söylemek gerekirse piyasadaki hiç bir yöntem hiçbir ürün oluşmuş lekenin tamamen yok edilmesini sağlayamıyor ancak hiperpigmentasyonu düzenleyerek bahsettiğimiz etki ile 1 seneyi geçmemiş cilt lekelerinde ciddi renk açılmaları beyazlamalar sağlanabiliyor. Neden sadece 1 seneyi geçmemiş lekeler diyenleri duyar gibiyim. Çünkü 1 sene sonra deri altındaki hücreler ölmeye başlayarak deride hücre yenilenmesi yavaşlamaya hatta zamanla kaybolmaya başlar bu sebepten dolayı oluşan lekenin tedavisinde 1 seneyi geçirmemek gerekir ki yaş ilerledikçe bu süre daha da kısalır. Önemli bir noktaya da değinmek istiyorum. Tedavi için kullanılacak Cold Press Kayısı Çekirdeği Yağını mutlaka eczanelerden temin etmelisiniz çünkü sağlık konusunda doğru noktalar eczanelerdir. Bitki olduğuna bakmayın fayda sağlayan ve ilaç olarak kullanılan doğru bitki türünden yapılmış ürünler sadece eczanelerde yer almaktadir.   Kullanılacak Cold Press Kayısı Çekirdeği Yağının Kullanımına gelince Mutlaka geceleri yatmadan önce lezyonlu (lekeli) bölgeye masaj yaparak cildinizin emebileceği kadar sürmeniz kafidir. Gece yatmadan önce kullanılmalıdır diyorum çünkü gün ışığıyla herhangi bir temasınızda cildinizde yeni lekeler oluşmasına sebep olmuş olursunuz.Bir dahaki yazıma kadar sağlıkla kalın       Kimyager Aslı Büyükkoç   Sorularınız için İletişim adresi : aslibuyukkoc@gmail.com       Ayrıca yapılan araştırmalar kayısı çekirdeği yağının da ciltteki lekelenme sorunlarında, akut cilt morluklarında ve cildin beyazlatılmasında haricen destek amaçlı kullanılabildiğini ortaya koyuyor.        
Ekleme Tarihi: 28 Ağustos 2018 - Salı

Yaz Sonu Cilt lekeleri Sorunsalı

Erzurumsonhaber / Erzurum - Hepimizin en büyük korkularından biri şüphesiz ki cilt lekelenmeleri .Bütün bir yılın yorgunluğunu üzerimizden atmak, dinlenmek ve yeniden canlanmak için bir çoğumuz yaz tatiline çıktık kafa dinleyelim, denizin, kumun ve güneşin tadını çıkaralım derken yaz aylarının cildimizde ve vücudumuzda oluşturduğu zararlı etkileri de unutmamak lazım. Peki cilt lekesi nedir nasıl oluşur ve hangi besin desteği cilt lekelenmelerinin azaltılmasına yardımcı olur ? Hadi gelin beraber bakalım.  

 

Leke cildimize renk kazandıran melain hücrelerinin fazla sentezlenmesi sonucu ortaya çıkar. Deride pigment (leke) oluşumu inflamasyon(İltihap), güneşe maruz kalma genetik hormonal ve diğer bir çok faktörün etkisi ile meydana gelen kompleks bir olaydır. Sentezlenen melanin derinin üst tabakasındaki hücrelere taşınır ve bu hücrelerin dökülmesi ile sentezlenen melanin de atılır. Ama melanin sentezi sürekli devam ettiği için derideki renk artışı kalıcıdır. Deride leke oluşumu ile giden hastalıkların tedavisinde öncelikle melaninin oluşumu engellenmelidir. İşte tam bu noktada Cold Press yöntemi ile üretimi yapılmış Kayısı Çekirdeği Yağını önerebilirim.Çünkü Kayısı Çekirdeği Yağı melanin biyosentezinde tirozinaz enzimini inhibe ederek hiperpigmentasyonun düzenlenmesinde rol oynar. İşin aslını söylemek gerekirse piyasadaki hiç bir yöntem hiçbir ürün oluşmuş lekenin tamamen yok edilmesini sağlayamıyor ancak hiperpigmentasyonu düzenleyerek bahsettiğimiz etki ile 1 seneyi geçmemiş cilt lekelerinde ciddi renk açılmaları beyazlamalar sağlanabiliyor. Neden sadece 1 seneyi geçmemiş lekeler diyenleri duyar gibiyim. Çünkü 1 sene sonra deri altındaki hücreler ölmeye başlayarak deride hücre yenilenmesi yavaşlamaya hatta zamanla kaybolmaya başlar bu sebepten dolayı oluşan lekenin tedavisinde 1 seneyi geçirmemek gerekir ki yaş ilerledikçe bu süre daha da kısalır. Önemli bir noktaya da değinmek istiyorum. Tedavi için kullanılacak Cold Press Kayısı Çekirdeği Yağını mutlaka eczanelerden temin etmelisiniz çünkü sağlık konusunda doğru noktalar eczanelerdir. Bitki olduğuna bakmayın fayda sağlayan ve ilaç olarak kullanılan doğru bitki türünden yapılmış ürünler sadece eczanelerde yer almaktadir.

 

Kullanılacak Cold Press Kayısı Çekirdeği Yağının Kullanımına gelince Mutlaka geceleri yatmadan önce lezyonlu (lekeli) bölgeye masaj yaparak cildinizin emebileceği kadar sürmeniz kafidir. Gece yatmadan önce kullanılmalıdır diyorum çünkü gün ışığıyla herhangi bir temasınızda cildinizde yeni lekeler oluşmasına sebep olmuş olursunuz.Bir dahaki yazıma kadar sağlıkla kalın

 

 

  Kimyager Aslı Büyükkoç

  Sorularınız için İletişim adresi : aslibuyukkoc@gmail.com

 

 

 

Ayrıca yapılan araştırmalar kayısı çekirdeği yağının da ciltteki lekelenme sorunlarında, akut cilt morluklarında ve cildin beyazlatılmasında haricen destek amaçlı kullanılabildiğini ortaya koyuyor.

 

 

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.