Devrim AKTÜRK
Köşe Yazarı
Devrim AKTÜRK
 

3 kadının eğitim aşkı belgesel konusu oldu

Erzurumsonhaber / Erzurum -  Diyarbakırlı yönetmen Devrim Aktürk, Suriye uyruklu 3 genç kadının Suriye’de gördükleri eğitimden, Türkiye’de gördükleri eğitime kadar yüreklerinde bulundurdukları okul sevdasını belgesel olarak yayınladı.    Aslen Diyarbakırlı olan ve Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü 4. sınıf öğrencisi olan Devrim Aktürk, Suriye’nin Kobani bölgesinde, savaşın tam ortasında okul eğitimlerini yarıda bırakmayıp Türkiye’de eğitimlerini sürdüren Hanin Oso, Slava İsmail ve Meyada İsmail isimli 3 genç kadının eğitim hayatını belgesel olarak yayınladı. Aldığı olumlu tepkilerden mutlu olduklarını ifade eden Aktürk, insanın kalbine ve zihnine kazınan önemli meselelerin çekimlerini yapmaya ve bunları yayınlamaya devam edeceğini söyledi.    “BİZİM İÇİN ESAS OLAN NİTELİKLİ EĞİTİMDİR”   Yayınladığı belgeseli GAP Genç Portal’ı için çektiğini belirten Aktürk, “Siz hiç savaşın ortasında eğitiminizi yarıda bıraktınız mı ya da bombaların ortasında eğitimden mahrum kaldınız mı? Evet, Savaşta Kaderini Yazan 3 arkadaş her türlü zorluğa rağmen eğitimlerini sürdürüp başarılı birer öğrenci olma yolunda ilerliyor. Keza bizler için esas olan nitelikli eğitimdir. Yönetmenliğini ve çevirmenliğini yürüttüğüm 'Savaşta Kaderini Yazanlar' isimli belgeselim, siz değerli izleyicileriyle buluştu. Her türlü eleştiriye açığız. Dostlarımızın eleştirisi ve tavsiyeleri bizler için bulunmaz nimettir.” dedi.     Genç yönetmen Aktürk son olarak, “Sundukları destek dolayısıyla Diyarbakır Geterler Düğün Salonu Ailesi'ne ve Gazeteci Cüneyt Polat'a çok teşekkürlerimi eder, belgeselimizde yer almayı kabul eden Hanin Oso, Slava İsmail ve Meyada İsmail'e şükranlarımı sunduğumu huzurunuzda dile getirmek isterim.” şeklinde konuştu.       BELGESEL LİNKİ:        https://youtu.be/JGYgRa6wEbo            
Ekleme Tarihi: 10 Ekim 2021 - Pazar

3 kadının eğitim aşkı belgesel konusu oldu

Erzurumsonhaber / Erzurum -  Diyarbakırlı yönetmen Devrim Aktürk, Suriye uyruklu 3 genç kadının Suriye’de gördükleri eğitimden, Türkiye’de gördükleri eğitime kadar yüreklerinde bulundurdukları okul sevdasını belgesel olarak yayınladı. 

 
Aslen Diyarbakırlı olan ve Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü 4. sınıf öğrencisi olan Devrim Aktürk, Suriye’nin Kobani bölgesinde, savaşın tam ortasında okul eğitimlerini yarıda bırakmayıp Türkiye’de eğitimlerini sürdüren Hanin Oso, Slava İsmail ve Meyada İsmail isimli 3 genç kadının eğitim hayatını belgesel olarak yayınladı. Aldığı olumlu tepkilerden mutlu olduklarını ifade eden Aktürk, insanın kalbine ve zihnine kazınan önemli meselelerin çekimlerini yapmaya ve bunları yayınlamaya devam edeceğini söyledi. 
 
“BİZİM İÇİN ESAS OLAN NİTELİKLİ EĞİTİMDİR”
 
Yayınladığı belgeseli GAP Genç Portal’ı için çektiğini belirten Aktürk, “Siz hiç savaşın ortasında eğitiminizi yarıda bıraktınız mı ya da bombaların ortasında eğitimden mahrum kaldınız mı? Evet, Savaşta Kaderini Yazan 3 arkadaş her türlü zorluğa rağmen eğitimlerini sürdürüp başarılı birer öğrenci olma yolunda ilerliyor. Keza bizler için esas olan nitelikli eğitimdir. Yönetmenliğini ve çevirmenliğini yürüttüğüm 'Savaşta Kaderini Yazanlar' isimli belgeselim, siz değerli izleyicileriyle buluştu. Her türlü eleştiriye açığız. Dostlarımızın eleştirisi ve tavsiyeleri bizler için bulunmaz nimettir.” dedi.
 
 
Genç yönetmen Aktürk son olarak, “Sundukları destek dolayısıyla Diyarbakır Geterler Düğün Salonu Ailesi'ne ve Gazeteci Cüneyt Polat'a çok teşekkürlerimi eder, belgeselimizde yer almayı kabul eden Hanin Oso, Slava İsmail ve Meyada İsmail'e şükranlarımı sunduğumu huzurunuzda dile getirmek isterim.” şeklinde konuştu.  
 
 
BELGESEL LİNKİ:        https://youtu.be/JGYgRa6wEbo
 
 
 
 
 
 
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.