MEHMET NURİ ALİM
Köşe Yazarı
MEHMET NURİ ALİM
 

Önce İnsan Sağlığı

Erzurumsonhaber / Erzurum - Genellikle makalelerim iş dünyası, ekonomi ve siyasi olarak yazmaktayım. Geçen yazmış olduğum makalelerime bakınca, Çok uzun zamandır kendi sektörümle alakalı olarak hiç makale yazmadığımı fark ettim ki aslında kendi sektörüm de sağlıkla ilgili olduğu için çok önemli olduğundan zaman zaman da kendi sektörümle alakalı yazmaya karar verdim.   Evet bu aylarda her ne kadar kar yağsa da artık ilk bahar kapımıza dayandı. Baharın gelmesi ile birlikte kene, hamam böceği başta olmak üzere çeşitli böceklerin insan ve toplum sağlığını tehdit ettiğini eden haşaratlar da çıkmaya başlayacaktır onun için bir takım tedbirler almamız gerekir    O masum gördüğümüz Böcekler insan sağlığını tehdit ediyor bunların en başında tedbir almamız gerekiyor eğer en başında tedbirimizi almaz isek ilerleyen günlerde daha fazla çoğalacaktır ve her ne kadar mücadele etsek bile oldukça zor kurtulmamıza neden olacaktır.   26 yıldır bu sektörde olmamız münasebeti ile, Baharın gelmesiyle birlikte haşere ve böcekler de kış uykusundan uyanmaya başlamadan,  Böceklerin neden olduğu salgın hastalıklara karşı ilaçlama büyük önem taşımaktadır.    Özellikle ev, iş yeri, hastane ve diğer kapalı alanlarda yaşayan hamam böcekleri, insanların temel besin kaynaklarının üzerine de gezdiği tüm bireyleri hastalık kapmasını sağlayan böceklerdir.   Büyük ve küçükbaş hayvanlardan kümes hayvanlarına kadar insan için kritik derecede öneme sahip olan canlıların hastalık nedeni haline gelmesini sağlar. Evcil hayvanların üzerinde yaşayan ve gözle görülmesi dahi çok zor olan keneler dahi insanların birçok salgın hastalıkla karşı karşıya kalmasına neden olabilmektedir.   Bu kadar ciddi sorunlara sebebiyet veren böceklerden kurtulmak içinse muhakkak işin uzmanından yardım istenmesi gerekmektedir. Bakanlık ruhsatıyla iş yapan ve uygulamalarında da insanlara zarar vermeyen kimyasalları kullanan firmalar, ilaçlama çözümleri ile böcek sorunlarına karşı kalıcı çözüm üretebilmekte ve bu şekilde insan sağlığının korunmasına gerçek anlamda katkı sağlayabilmektedir."     Haşere gurubu her ne olursa olsun en güzel kurtulma şekli, Etkili ilaçlama ile böceklerin neden olduğu bulaşıcı ve öldürücü hastalıklardan korunmak mümkün olabilecektir.
Ekleme Tarihi: 09 Şubat 2020 - Pazar

Önce İnsan Sağlığı

Erzurumsonhaber / Erzurum - Genellikle makalelerim iş dünyası, ekonomi ve siyasi olarak yazmaktayım. Geçen yazmış olduğum makalelerime bakınca, Çok uzun zamandır kendi sektörümle alakalı olarak hiç makale yazmadığımı fark ettim ki aslında kendi sektörüm de sağlıkla ilgili olduğu için çok önemli olduğundan zaman zaman da kendi sektörümle alakalı yazmaya karar verdim.

 

Evet bu aylarda her ne kadar kar yağsa da artık ilk bahar kapımıza dayandı. Baharın gelmesi ile birlikte kene, hamam böceği başta olmak üzere çeşitli böceklerin insan ve toplum sağlığını tehdit ettiğini eden haşaratlar da çıkmaya başlayacaktır onun için bir takım tedbirler almamız gerekir

 

 O masum gördüğümüz Böcekler insan sağlığını tehdit ediyor bunların en başında tedbir almamız gerekiyor eğer en başında tedbirimizi almaz isek ilerleyen günlerde daha fazla çoğalacaktır ve her ne kadar mücadele etsek bile oldukça zor kurtulmamıza neden olacaktır.

 

26 yıldır bu sektörde olmamız münasebeti ile, Baharın gelmesiyle birlikte haşere ve böcekler de kış uykusundan uyanmaya başlamadan,  Böceklerin neden olduğu salgın hastalıklara karşı ilaçlama büyük önem taşımaktadır.

 

 Özellikle ev, iş yeri, hastane ve diğer kapalı alanlarda yaşayan hamam böcekleri, insanların temel besin kaynaklarının üzerine de gezdiği tüm bireyleri hastalık kapmasını sağlayan böceklerdir.

 

Büyük ve küçükbaş hayvanlardan kümes hayvanlarına kadar insan için kritik derecede öneme sahip olan canlıların hastalık nedeni haline gelmesini sağlar. Evcil hayvanların üzerinde yaşayan ve gözle görülmesi dahi çok zor olan keneler dahi insanların birçok salgın hastalıkla karşı karşıya kalmasına neden olabilmektedir.

 

Bu kadar ciddi sorunlara sebebiyet veren böceklerden kurtulmak içinse muhakkak işin uzmanından yardım istenmesi gerekmektedir. Bakanlık ruhsatıyla iş yapan ve uygulamalarında da insanlara zarar vermeyen kimyasalları kullanan firmalar, ilaçlama çözümleri ile böcek sorunlarına karşı kalıcı çözüm üretebilmekte ve bu şekilde insan sağlığının korunmasına gerçek anlamda katkı sağlayabilmektedir."  

 

Haşere gurubu her ne olursa olsun en güzel kurtulma şekli, Etkili ilaçlama ile böceklerin neden olduğu bulaşıcı ve öldürücü hastalıklardan korunmak mümkün olabilecektir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.