Erzincan’da hasat dönemi

YAŞAM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.08.2023 - 22:16, Güncelleme: 21.08.2023 - 09:10
 

Erzincan’da hasat dönemi

Erzincan’da hasat dönemi
Doğu Anadolu Bölgesinin sebze ve meyve ambarı konumunda bulunan Erzincan’da hasat dönemi başladı.Erzincan’ın bereketli topraklarında üretilen kavun ve karpuzun hasadı başladı. Erzincan’da mayıs ayında toprakla buluşan karpuz fidelerinin verdiği karpuzların hasadı başladı. Doğu Anadolu Bölgesinin sebze ambarı konumunda bulunan Erzincan’da ekilen karpuzlar hasat edilmeye başlandı. Hasadın Eylül ayı sonuna kadar süreceği belirtilirken, Erzincan’da da yıllık karpuz üretimi ortalama 18 bin ton olarak gerçekleşiyor. Üretici şu anda karpuzu kilogramı 5,5 ile 6 liradan tarladan satışını gerçekleştiriyor. Bir karpuzun ortalama ağırlığı 5-15 kilogram arasında değişiyor. Yetiştirilen karpuzlar, başta Erzincan’daki marketler olmak üzere bölge illerine de satış için gönderiliyor.
Erzincan’da hasat dönemi
Doğu Anadolu Bölgesinin sebze ve meyve ambarı konumunda bulunan Erzincan’da hasat dönemi başladı.
Erzincan’ın bereketli topraklarında üretilen kavun ve karpuzun hasadı başladı. Erzincan’da mayıs ayında toprakla buluşan karpuz fidelerinin verdiği karpuzların hasadı başladı. Doğu Anadolu Bölgesinin sebze ambarı konumunda bulunan Erzincan’da ekilen karpuzlar hasat edilmeye başlandı. Hasadın Eylül ayı sonuna kadar süreceği belirtilirken, Erzincan’da da yıllık karpuz üretimi ortalama 18 bin ton olarak gerçekleşiyor. Üretici şu anda karpuzu kilogramı 5,5 ile 6 liradan tarladan satışını gerçekleştiriyor. Bir karpuzun ortalama ağırlığı 5-15 kilogram arasında değişiyor. Yetiştirilen karpuzlar, başta Erzincan’daki marketler olmak üzere bölge illerine de satış için gönderiliyor.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.