TÜBİTAK’tan ETÜ akademisyenlerine destek

ERZURUM 09.01.2018 - 09:18, Güncelleme: 19.10.2022 - 13:36
 

TÜBİTAK’tan ETÜ akademisyenlerine destek

Erzurumsonhaber / Erzurum - Erzurum Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. H. Mehmet Güzey’in, insansız araçlar alanında “Tarımsal Problemlerin Çözümünde Sezgisel İnsan-Robot Arayüzleri Üzerinden İşbirlikçi Robotların Kullanımı” adındaki projesi ERANET RUS Plus çağrı programı kapsamında TÜBİTAK tarafından desteklenecek.  Projede Rusya, Almanya ve Sırbistan’dan üç farklı ekip üniversite ile beraber çalışacak. Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nurbanu Güzey İHA’lar ve İKA’ların tarımsal uygulamalarında görüntü/işaret işleme noktasında araştırmacı olarak çalışacağı bu proje 3 yıl süre ile desteklenecek. Projede, insansız hava araçları (İHA) ve insansız kara araçlarının (İKA) işbirliği içerisinde değişik kontrol senaryolarına çözüm üretmeleri sağlanacak. İKA’lar için, İHA’lara yardımcı olacak şekilde teorik otonom görevler icra ettirilecek ve insansız hava araçları için en büyük problemlerin başında gelen uçuş süresinin azlığı, hareketli insansız kara araçları üzerindeki dolum istasyonları üzerinden bataryaların şarj edilmesiyle çözülmesi sağlanacak.

Erzurumsonhaber / Erzurum - Erzurum Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. H. Mehmet Güzey’in, insansız araçlar alanında “Tarımsal Problemlerin Çözümünde Sezgisel İnsan-Robot Arayüzleri Üzerinden İşbirlikçi Robotların Kullanımı” adındaki projesi ERANET RUS Plus çağrı programı kapsamında TÜBİTAK tarafından desteklenecek. 


Projede Rusya, Almanya ve Sırbistan’dan üç farklı ekip üniversite ile beraber çalışacak. Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nurbanu Güzey İHA’lar ve İKA’ların tarımsal uygulamalarında görüntü/işaret işleme noktasında araştırmacı olarak çalışacağı bu proje 3 yıl süre ile desteklenecek.


Projede, insansız hava araçları (İHA) ve insansız kara araçlarının (İKA) işbirliği içerisinde değişik kontrol senaryolarına çözüm üretmeleri sağlanacak. İKA’lar için, İHA’lara yardımcı olacak şekilde teorik otonom görevler icra ettirilecek ve insansız hava araçları için en büyük problemlerin başında gelen uçuş süresinin azlığı, hareketli insansız kara araçları üzerindeki dolum istasyonları üzerinden bataryaların şarj edilmesiyle çözülmesi sağlanacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.