YKS’de tercih yapan öğrenciler tercihim ’EBYÜ’ dedi

EĞİTİM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.08.2023 - 22:17, Güncelleme: 21.08.2023 - 13:44
 

YKS’de tercih yapan öğrenciler tercihim ’EBYÜ’ dedi

YKS’de tercih yapan öğrenciler tercihim ’EBYÜ’ dedi
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde (EBYÜ), 2023 YKS sonucu yerleşen öğrenci doluluk oranı yüzde 99’a ulaşırken 2023-2024 eğitim öğretim yılında öngörülen öğrenci sayısı 26 bin olacak.Rektör Prof. Dr. Akın Levent, YKS’nin açıklanmasının ardından EBYÜ’de öğrenci doluluk oranının yüzde 99’a ulaştığını kaydetti. Rektör Levent, “Üniversitemizin kontenjan doluluk oranı yüzde 99 olarak gerçekleşti. Ben buradan aldıkları tedbirler nedeniyle YÖK Başkanımız Erol Özvar’a teşekkürlerimi iletiyorum. Üniversitemizin öğrencisi olmaktan mutlu olacaklarını düşünüyorum. EBYÜ yeni kurulan bir üniversite olmasına rağmen kendi yaşıtları arasında en üst düzeyde imkanlara sahip. Bu sene üniversitemize 5 bin 250 öğrenci kayıt yapma hakkına sahip oldu. Kayıtlar bugünlerde başlayacak. 18 eylülde eğitim öğretim dönemi başlayacak” dedi.
YKS’de tercih yapan öğrenciler tercihim ’EBYÜ’ dedi
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde (EBYÜ), 2023 YKS sonucu yerleşen öğrenci doluluk oranı yüzde 99’a ulaşırken 2023-2024 eğitim öğretim yılında öngörülen öğrenci sayısı 26 bin olacak.
Rektör Prof. Dr. Akın Levent, YKS’nin açıklanmasının ardından EBYÜ’de öğrenci doluluk oranının yüzde 99’a ulaştığını kaydetti. Rektör Levent, “Üniversitemizin kontenjan doluluk oranı yüzde 99 olarak gerçekleşti. Ben buradan aldıkları tedbirler nedeniyle YÖK Başkanımız Erol Özvar’a teşekkürlerimi iletiyorum. Üniversitemizin öğrencisi olmaktan mutlu olacaklarını düşünüyorum. EBYÜ yeni kurulan bir üniversite olmasına rağmen kendi yaşıtları arasında en üst düzeyde imkanlara sahip. Bu sene üniversitemize 5 bin 250 öğrenci kayıt yapma hakkına sahip oldu. Kayıtlar bugünlerde başlayacak. 18 eylülde eğitim öğretim dönemi başlayacak” dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve erzurumsonhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.